Манчестър Юнайтед постигна втора победа в приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс къп, след като в Шанхай надигра Тотнъм с 2:1. 

За "червените дяволи" това бе общо четвърта победа в четири мача в предсезонната подготовка, като младите футболисти от школата отново привлякоха вниманието с играта си. В герой за тима този път се превърна 18-годишният Анхел Гомес, който донесе победата със самостоятелен пробив по крайната линия десетина минути преди края.

Манчестър Юнайтед откри резултата в срещата в 21-вата минута, когато Андреас Перейра изведе зад гърба на защитата Антони Марсиал и за французина не бе проблем да преодолее Пауло Гасанига.

През втората част мениджърите на двата отбора направиха серия от смени, но това не наруши особено ритъма на игра. Тотнъм стигна до изравняването в 65-ата минута, когато удар на Лукас Моура рикошира в крак на бранител на съперника и влетя в мрежата на Серхио Ромеро за 1:1.

Двубоят вървеше към равенство, но в 80-ата минута Гомес донесе успеха на тима си с чудесен пробив и елегантен удар с десния крак от нищожен ъгъл.

За Манчестър Юнайтед и Тотнъм това бе последна проверка от азиатско-тихоокеанските им турнета. Следващият мач на "червените дяволи" е на 30 юли срещу норвежкия Кристиансунд, докато "шпорите" ще участват на турнира Ауди къп в Мюнхен, където първият им съперник е Реал Мадрид.