Манчестър Юнайтед остана без грешка в контролите, след като измъкна 1:0 над норвежкия Кристиансунд в мач, който се състоя в столицата Осло. 

Това бе 5-и пореден успех за Червените дяволи в подготвителните мачове, който бе осигурен от вкарана дузпа от Хуан Мата в добавеното време. 

Именно испанецът бе изведен в наказателното поле в края от Пол Погба и бе съборен от Андреас Ваикла, след което не сбърка от бялата точка. 

За мениджъра Оле Гунар Солскяер пък радостта бе двойна, след като неговият син – Ноа се появи в игра за домакините и така направи дебют за първия тим. 

Английският тим доминираше, но не успя да се разпише, след като вратарите на домакините Шон Макдърмът и Мор Мбайе направиха серия спасявания. Скот Мактомини пък удари греда. 

Следващият двубой на Юнайтед е срещу Милан в Кардиф в събота, след което другата седмица тимът открива битката във Висшата лига срещу Челси. 

Юнайтед през първото първото полувреме: Де Хеа, Уан-Бисака, Джоунс, Линдельоф, Шоу, Матич, Мактомини, Джеймс, Лингард, Марсиал, Рашфорд

Юнайтед през второто полувреме: Ромеро, Дало, Туанзебе, Рохо, Йънг, Погба, Фред, Перейра, Мата, Чонг, Грийнууд