Сагата около Хари Магуайър може да приключи скоро, след като според „Скай Спортс” Манчестър Юнайтед е готов да плати 80 милиона паунда за защитника. 

Лестър отхвърли оферта от 70 милиона, но очакванията са да приеме новото предложение, което ще превърне английския национал в най-скъпия бранител в историята. Счита се, че Лисиците са искали 90 или поне 85 милиона за него, но се очаква да склонят и на по-малка сума. 

Магуайър остава приоритет за Оле Гунас Солскяер, а и самият той вече иска да напусне и да премине при Червените дяволи, които са на полпозишън за привличането му. 

До затварянето на трансферниа прозорец на Острова остава седмица, така че няма да бъде изненада ако наистина съвсем скоро има развръзка по сделката, след като Юнайтед силно иска 26-годишният защитник. 

До момента на „Олд Трафорд” дойдоха единствено Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс, така че в следващите дни може да има сериозно раздвижване, особено и при очакваната раздяла с Ромелу Лукаку, който е спряган за Ювентус и се очаква италианците да дадат за него Паоло Дибала.