Саутхемптън – Манчестър Юнайтед, мач от 4-тия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Мерис“, 14:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестър Юнайтед ще опита да заличи лошите впечатления от началото на сезона с гостуване на Саутхемптън. Тимът на Оле Гунар Солскяер се издъни сериозно в последния кръг, след като загуби у дома с 1:2 от Кристъл Палас.

Сега норвежецът има проблеми и със състава си, след като Антъни Марсиал и Люк Шоу са контузени и няма да играят във визитата на Южния бряг. Диого Далот, Ерик Бейли и Тимоти Фосу-Меса също няма да бъдат на разположение на мениджъра си.

За домакините Ралф Хазенхютъл няма да може да разчита на Нейтън Редмънд и Майкъл Обафеми, които получиха леки травми в мача срещу Фулъм през седмицата. Муса Дженепо пък е с мускулен проблем.

СТАТИСТИКА

Саутхемптън няма победа в последните си осем домакински срещи с Манчестър Юнайтед – 3 равенства и 5 загуби. Последната победа на „светците“ срещу „червените дяволи“ е от август 2003 година – 1:0.

Манчестър Юнайтед има най-много спечелени мачове в Саутхемптън от който и да е друг отбор във всички турнири – 10 победи.

В мачовете между Саутхемптън и Манчестър Юнайтед са вкарани 7 гола от свободен удар, включително два за „светците“ през миналия сезон. Само в мачовете между Юнайтед и Ливърпул има повече – 8.

Ман Юнайтед запази само една „суха мрежа“ в последните си 14 мача във Висшата лига – при победата с 4:0 над Челси в първия ден на шампионата. В този период „червените дяволи“ вкараха 22 гола и допуснаха 19.

Манчестър Юнайтед е отборът изпуснал най-много дузпи във Висшата лига – 37 от 144 възможни. Последните два пропуска от бялата точка бяха дело на Пол Погба и Маркъс Рашфорд.

Оле Гунар Солскяер има 8 победи над Саутхемптън – 6 като играч и 2 като треньор. Последният неуспех на норвежеца срещу „светците“ бе през септември 1999 – при равенството 3:3 на „Олд Трафорд“.

Резултат: 1:1