Нападателят на испанския Атлетик (Билбао) Иняки Уилямс е имал контакти през изминалото лято с Манчестър Юнайтед, но историята между двете страни не е приключила и ще има своето продължение през 2020-а година, признава голмайсторът пред Дейли Мейл.

25-годишният футболист е смятан за потенциална смяна на белгиеца Ромелу Лукаку, който напусна в посока Интер.

В интервю за Радио Кадена Сер, Иняки Уилямс потвърди за разговори между него и Юнайтед преди да подпише новия си 9-годишен договор с Атлетик (Билбао).

"Да, имах контакти с Манчестър Юнайтед, но няма да ви кажа с кого. Моята опция номер 1 винаги е била да остана в Билбао и да приключа тук с футбола, но човек никога не знае какво може да се случи. Да сменя Атлетик с Реал Сосиедад? Не, това не е опция и никога няма да бъде, каза още той.

Все пак Уилямс се остави отворена вратичка за Манчестър Юнайтед, но сега освобождаващата клауза е много по-голяма- цели 125 милиона паунда.

"Ако Манчестър Юнайтед все още имат интерес към мене, можем отново да говорим. Но това ще стане евентуално чак през лятото на 2020-а година, завърши играчът, който има и ганайски корени по линия на баща си.