Експерименталният състав на Манчестър Юнайтед уцели три греди на своя стадион "Олд Трафорд" и победи Астана само с 1:0 в двубой от група "L" в Лига Европа. 

"Червените дяволи" можеха да открият още в третата минута, но Фред разтърси напречната греда. По-късно в мача гредите спряха Мейсън Грийнууд и Джеси Лингард, но първият все пак се разписа в 73-ата минута след хубав финт в пеналта.

Средната възраст на Манчестър Юнайтед днес беше малко над 24 години, но и с този си състав тимът демонстрира приятен за наблюдаване футбол. 


Домакините бяха много близо до откриване на резултата още в третата минута, но тупалката на Фред от дистанция разтресе напречната греда. Бяха изминали десетина минути игра, когато Маркъс Рашфорд стреля отблизо с левачката, но вратарят Ерич спаси инстинктивно.

Мейсън Грийнууд шутира много добре покрай лявата греда при една от следващите акции на манчестърци, а към средата на първата част груба грешка на защитата остави Рашфорд сам срещу вратаря. Английският национал отигра ефектно от въздуха, но Ерич отново се намеси чудесно.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер продължиха да бъдат по-активни след кратко временно отпускане и Рашфорд пак се оказа невидим за защитата, но и този път младият стрелец не се ориентира по най-добрия начин.

След почивката Грийнууд се оказа най-бърз при заформил се малък карамбол в пеналта. Той ритна топката, получи се рикошет и в крайна сметка десният страничен стълб спаси гостуващия отбор. После Фред завъртя кълбото майсторски над стената от фаул, но Ерич парира.

Логичното се случи в 73-ата минута, когато Мейсън Грийнууд откри резултата. Той получи в наказателното поле, финтира защитник и вкара с диагонален изстрел между краката на вратаря.

Десетина минути преди края на редовното време гредата спря Манчестър Юнайтед за трети път в мача. Този път я нацели Джеси Лингард, чийто удар първо беше отразен от Ерич, а след това стражът получи помощ и от страничния стълб.


Манчестър Юнайтед - Астана 1:0

1:0 Мейсън Грийнууд - 73'