Манчестър Юнайтед се класира за 1/8-финалите на Карабао Къп след победа с дузпи срещу Рочдейл с 5:3, след като преди това двата тима врътнаха 1:1 в редовното време.

След последния съдийски сигнал следваха директно наказателните удари, а не се играха продължения, както си е по регламент.

Иначе Гринууд откри за домакините в 67-ата минута и им даде аванс, но само десет минути след това Матесън изравни и възстанови статуквото.

При дузпите Мата, Перейра, Фред, Гринууд и Джеймс си вкараха дузпите за домакините, докато за гостите пропусна Кеъхейн.


Съвсем очаквано домакините бяха отборът, който владееше повече инициативата, но първото реално голово положение в мача дойде чак в 26-ата минута.

Стражът на гостите Санчес обаче направи страхотно спасяване след удар на Рохо с глава, който се виждаше как вероятно ще влезе във вратата. В крайна сметка обаче попадение така и нямаше.

Точно десет минути по-късно Погба можеше също да се разпише, но от шест метра с глава прати топката над напречната греда.

Две минути преди полувремето Лингард пропусна страхотна възможност и от няколко метра прати топката над вратата.             

До почивката темпото на игра леко поспадна и така, и нямаше попадения, като в крайна сметка двата тима се прибраха в съблекалните при нулево реми.

Броени минути след почивката гостите стигнаха до изненадващ шанс за попадение, но Кампс от добра позиция с глава прати топката над напречната греда.

В 53-ата минута гостите бяха адски близо до попадение след удар на Кампс, но само вещата намеса на Уан-Бисака предотврати гол, след като английският национал изчисти топката от голлинията.

В 62-ата минута Гринууд имаше перфектна възможност да се разпише, след като бе изведен от Джеймс на добра позиция, но при удара му противниковият страж се намеси повече от добре.

Точно пет минути след това домакините стигнаха до така желания аванс след попадение на Гринууд, който бе намерен от Лингард в наказателното поле и финтира двама противникови бранители, а след това с удар по земя матира стража на гостите.

Доста изненадващо обаче Рочдейл стигна до гол в 76-ата минута чрез Матесън, който с топовен удар от близка дистанция не даде шансове на Ромеро.

Манчестър Юнайтед – Рочдейл 5:3 след дузпи (1:1 след края на редовното време)
1:0 Гринууд 67 
1:1 Матесън 76

При дузпите:
Мата (Манчестър Юнайтед) – вкарва
Андрю (Рочдейл) - вкарва
Перейра (Манчестър Юнайтед) – вкарва
Кеъхейн (Рочдейл) - пропуска
Фред (Манчестър Юнайтед) - вкарва
Морли (Рочдейл) - вкарва
Гринууд (Манчестър Юнайтед) - вкарва
Уилбрахам (Рочдейл) - вкарва
Джеймс (Манчестър Юнайтед) - вкарва

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Джоунс (46 – Уилямс), Тюанзеб, Рохо, Уан-Бисака, Погба, Фред, Лингард (86 – Мата), Перейра, Чонг (60 – Джеймс), Гринууд

Рочдейл: Санчес, МакНълти, Уилямс, Норингтън-Дейвис, Матесън, Доули, Кеъхейн, Кампс, Ратбоун, Морли, Хендерсън