Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер поиска търпение от феновете в стремежа да преобрази тима, но призна, че задачата да стигне до топ 4 изглежда много трудна. 

Червените дяволи допуснаха загуба от Нюкасъл с 0:1 след попадение на дебютанта Мати Лонгстаф и вече нямат победа в 11 поредни гостувания. Те са 12-и и правят най-лошия си старт на сезон от 30 години. 

„В крайна сметка това е пътуване, което започнахме и което ще отнеме време. Не мога да кажа колко време ще ни трябва, но ще постигнем целта си. Трудните дни са налице, но знаем къде искаме да бъдем” заяви Солскяер. 

„Наистина предизвикателството пред  нас да попаднем в четворката е много голямо. Трябва да останем единни и да опитаме да използваме това, че битката за тези позиции е много оспорвана” добави той. 

„Истината е, че не създадохме достатъчно положения, за да спечелим. За радост сега има пауза в първенството, така че ще седнем и ще разгледаме къде грешим. Аз съм отговорен и трябва да оправя нещата. На младите липсва увереност и имат нужда от опитните футболисти и екипа. Самочувствие обаче се трупа с резултати” изтъкна още Оле.