Манчестър Юнайтед се е разбрал със Сарагоса за окончателното привличане на 16-годишния талант Матео Мехиа, твърдят последните информации около клуба. 

Младокът хвана окото на Червените дяволи, след като първо вкара 60 гола за младежкия тим на испанците и бе поканен на проби, където също се представи на ниво. На практика той е в английския клуб още от месец юли. 

Интерес към него имаше и от Реал Мадрид, който предложил 500 000 евро за футболиста, които обаче от Сарагоса отхвърлили. 

Тъй като Мехиа все още не е подписал професионален договор обаче, той бе свободен да преговаря с клубове извън Испания без да е необходима трансферна сума. 

В тези случаи обикновено УЕФА все пак се намесва, за да определи финансовата компенсация, тъй като футболистът е бил в школата на Сарагоса, но сега испанците са приели да получат за него около 150 000 евро, така че намесата на европейската централа не е необходима. 

Мехиа, който играе като дясно крило, в момента лекува контузия в глезена, но очакванията се, че ще бъде изключително силен играч за академията на англичаните.