Манчестър Юнайтед победи с 1:0 като гост Партизан Белград в мач от група "L" на Лига Европа.

Единственият гол в съседна Сърбия отбеляза Антони Марсиал в самия край на първото полувреме. Френският национал беше точен от дузпа, отсъдена след нарушение на Неманя Милетич срещу младия Брендън Уилямс.

С успеха "червените дяволи" събраха 7 точки и се изкачиха еднолично на върха в класирането. Партизан остава с 4 т. и беше изместен от АЗ Алкмаар, който не срещна проблеми с Астана и събра 5 т.


Треньорът на сърбите Саво Милошевич заложи само един чист нападател в лицето на Умар Садик. Зад него действаха Зоран Тошич, Такума Асанои Сейду Саму. За островитяните след контузия се завърна Антони Марсиал, който не беше започвал от 1-ата минута от 24 август при 1:2 от Кристъл Палас на "Олд Трафорд". Той беше подпомаган от Джеси Лингард и опитния Хуан Мата.

Партизан създаде опасно положение още в 8-ата минута, когато Умар Садик се освободи от пазача си след центриране от фаул, засече с глава, но прати топката над напречната греда. След четвърт час игра и Юнайтед показа зъби при идентично положение. Хуан Мата намери Скот Мактоминйе, който стреля, но точно покрай лявата греда. Малко по-късно удар на халфа на "червените дяволи" не попадна в целта, а в 35-ата минута Зоран Тошич можеше да открие резултата.

Той пое топката и стреля, но и неговият мерник изневери. Най-интересните положения в Белград дойдоха в края на първото полувреме. Първо Джеси Лингард отправи свиреп шут от границата на наказателното поле, но кълбото срещна дясната греда. 3 минути по-късно Садик стреля от средно разстояние, но този път страничният стълб помогна и на англичаните.

Така се стигна до 43-ата минута, когато Юнайтед попари "гробарите". Брендън Уилямс проби и Неманя Милетич го повали в наказателното поле. Главният съдия Хавиер Естрада Фернандес без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Антони Марсиал, който насочи топката в долния ляв ъгъл и не остави шансове на вратаря Владимир Стойкович за 1:0!

Втората част започна с домакински натиск. Пред Сейдуба Саму се откриха две добри възможности да изравняване. Първо той отправи обещаващ удар от фаул, но кълбото прелетя на сантиметри от целта. После атакуващият халф проби и шутира ниско, но Серхио Ромеро се беше пласирал чудесно и спаси.

После мачът се изнерви, Партизан на няколко пъти поиска дузпи, но претенциите не бяха уважени от испанската бригада. До 72-ата минута статистиката показваше 11:5 възможности за гол в полза на сърбите, а 120 секунди по-късно домакините отново се разминаха с попадение. Садик овладя подаване, измъкна се от защитник и стреля, но на сантиметри от лявата греда. 

В 83-ата минута Такума Асано засече с глава след центриране от корнер, но Ромеро отново беше на мястото си и спаси. После изстрел на Бибрас Начо излезе в аут и това се оказа и последното интересно положение в мача.

Партизан – Манчестър Юн 0:1

Голмайстор: 0:1 Марсиал (43-д)

Партизан: Стойкович, Урошевич, Павлович, Остоич, Милетич, Тошич (75-Стеванович), Начо, Зделар, Сума (83-Павлович), Асано (90-Иванович), Садик
Треньор: Саво Милошевич

Юнайтед: Ромеро, Уан-Бисака (60-Джеймс), Магуайър, Рохо, Уилямс, Мактоминей, Джоунс, Гарнър (81-Перейра), Мата, Лингард, Марсиал (60-Рашфорд)
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Белград, ст.: "Партизан"
Съдия: Хавиер Естрада Фернандес (Испания)
Жълти картони: Начо, Милетич, Зделар (Партизан); Джоунс (Юнайтед)