Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е изразил желанието си да привлече младия голмайстор на австрийския Ред Бул Залцбург Ерлинг Браут Халанд.

19-годишният Халанд е истинска сензация този сезон и вече има 26 гола в 18 мача от началото на сезона, както 7 попадения в 4 срещи в Шампионската лига.

Според норвежкия вестник "Дагбладет" от Юнайтед ще направят всичко възможно, за да привлекат национала на скандинавската страна, а това, че Солскяер е приятел с бащата на футболиста би трябвало значително да спомогне за трансфера му на "Олд Трафорд". 

Освен това Солскяер и Ерлинг Халанд работеха заедно в норвежкия Мьолде в тийнейджърските години на нападателя, преди той да премине в Залцбург.

Според "Дагбладет" Манчестър Юнайтед няма да прави опити да вземе нападателя през зимния трансферен прозорец, а ще пробва да го привлече след края на настоящия сезон.

Както е известно, силен интерес към младия снайперист има от Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Наполи и Борусия Дортмунд. Договорът на играча е до 2023 година.