Този сезон Шампионската лига преминава без участието на Манчестър Юнайтед, като в клуба очакват това да се отрази отрицателно върху финансовите резултати в края на сезона. 

Прогнозата за приходите е в границата от 560 до 580 милиона паунда, като за сравнение сумата в отчета към 30 юни 2019 г. беше рекордните 627 милиона.

Заради неучастието си в Шампионската лига за юли, август и септември клубът отчете спад с 10 милиона паунда в приходите от телевизионни права спрямо същия период преди година. Отражение има и в заплатите на служителите, които се понижават с 6.8 милиона.

Въпреки това приходите на Юнайтед за тримесечието бележат ръст и достигат ниво от 134.4 милиона паунда. Увеличението е с 400 хиляди паунда благодарение на скока в парите от спонсори и двата домакински мача повече в сравнение с година по-рано.

Нетният дълг на "червените дяволи" расте от 137 на 384.5 милиона паунда предимно заради трансферите през лятото. Най-скъпата покупка за тима беше Хари Магуайър, който беше привлечен от Лестър за 80 милиона паунда.

"Значимите инвестиции, които направихме през последните години за трансфери, инфраструктура, анализ и в академията ни, вече започват да дават плодове. Главната ни цел е да печелим трофеи, играейки вълнуващи футбол", заяви вицепрезидентът на "червените дяволи" Ед Уудуърд, цитиран от "Дневник".

Наскоро проучване на CSM Sport & Entertainment показа, че Юнайтед е клубът с най-големи приходи от спонсори. Тимът получава по 269 милиона евро на година от 68 спонсорски договора.