Оле Гунар Солскяер очаквано бе на Седмото небе след победата на Юнайтед над Сити в градското дерби на Манчестър 2:1 вчера. 

Червените дяволи сякаш отказаха градския съперник от титлата и завършиха прекрасна седмица, по-рано през която победиха и Тотнъм, за да върнат усмивките върху лицата на феновете си. 

„Бяхме фантастични! В началото на двубоя играхме феноменално. Атакувахме всеки път, когато овладеем топката и изглеждаше, че винаги ще стигнем до положение. Имахме много ситуациии. Можехме да вкараме 3-4 или 5 гола и всичко да е свършило. С тази победа просто оцветихме Манчестър в червено“ заяви доволен норвежецът. 

„Срещу Сити винаги е трудно да се играе, но се справихме отлично в защита. През първото полувреме бяхме брилянтни и момчетата заслужаваха напълно победата. Играхме много бързо и изпълнихме отлично плана си. В края се поизморихме и ни натиснаха, но показахме характер“ добави той. 

„Това е начинът, по който Юнайтед трябва да играе. Разбира се имаше моменти, в които лесно губехме притежанието на топката, но момчетата се спират да се подобряват. Те са млади, а това е безценен опит. Аарън (Уан-Бисака) бе фантастичен и никой не мина покрай него, Фред бе невероятен, а вратарят ни бе на топ-ниво“ каза още Солскяер. 

„Този резултат определено е на нивото на победата ни с ПСЖ. Страшно сме щастливи заради нашите фенове и тази вечер ще празнуваме“.