Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отново засипа с похвали Мейсън Грийнууд и го сравни с Кристиано Роналдо, след поредния гол на младока. 

Вчера 18-годишният нападател реализира 18-ия си гол за сезона, като отбеляза с отличен удар и помогна за триумфа над Нюкасъл с 4:1. 

От големите първенства до момента единственият футболист до 20 години с повече голове от Грийнууд е Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд. 

„Той притежава великолепна техника. Може да завършва еднакво добре и с двата крака и бих казал, че при тези ситуации е не 50 на 50, а 60 на 60! Кристиано Роналдо също може да бележи и с левия си крак по отличен начин, но Мейсън може да завърта топката по един наистина забележителен начин и е страхотен“ заяви норвежецът. 

„Той е млад и има още много да учи. Знае обаче това, както и че трябва да подобри играта си с глава, както Маркъс Рашфорд. Не мисля, че ще видим най-доброто от него в следващите 2 години. Помня обаче, че когато аз бях на 18 бях много далеч от нивото, което той демонстрира в момента“ добави той.