Арсенал - Манчестър Юнайтед, среща от 20-ия кръг на Висшата лига, стадион "Емиратс", 22:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Днешният първи ден на 2020 година ще предостави страхотна възможност на зрителите да наблюдават едно страхотно дерби между Арсенал и Манчестър Юнайтед преди което по принцип моментната форма няма значение.

Когато обаче я споменем не може да не се отбележи, че Арсенал не спира да "копае дъното" през този сезон и отборът не може да се съвземе дори и при новия си мениджър Микел Артета, който пое тима преди броени дни.

Статистиката е красноречива - отборът от Лондон има три ремита и две загуби за последните си пет мача от всички турнири, като не е записал нито една победа в тях. В миналия кръг лондончани загубиха у дома срещу Челси.

Така отборът допусна три поредни домакински поражения в елита на Англия от далечната 1977 година.

Юнайтед успя да понавлезе в час и тимът на Солскяер има три победи в последните си пет мача от всички турнири, като в момента е пети в класирането и е на четири точки от четвъртия в таблицата Челси.

За да не се отдалечи от четворката обаче отборът трябва също да победи Арсенал днес. 

Домакините ще бъдат без Чембърс, Колашинац, Сократис и Тиърни, които са твърдо аут заради травми, а под въпрос са Бейерин, Себайос, Холдинг, Мартинели и Джака. За гостите контузени са Бейи, Фосу-Менса, Мактоминей, Рохо и Тюанзеб, а Погба е под въпрос.

В последните пет преки мача от всички турнири Юнайтед има две победи, Арсенал - една, а двата тима са врътнали и по едно реми.

Нашата прогноза е успех за гостите с един единствен гол.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Юнайтед 0:1