Сър Алекс Фъргюсън е най-влиятелната фигура в английския футбол, категоричен бе мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. 

Гари Линекер предизвика дебат по въпроса, след като заяви в социалните медии, че Пеп Гуардиола е имал най-позитивно влияние върху играта на Острова. Довечера Сити гостува на Юнайтед в първи полуфинал за купата на Лигата и двубоят е очакван с голям интерес. 

„Трябва да призная, че Пеп наистина има голямо влияние и откакто бе начело на Барселона аз се възхищавам  на неговите отбори. Истината обаче е, че работих при най-влиятелния човек – сър Алекс Фъргюсън. Вижда се, откъде Гуардиола е взел своята мъдрост, за да стане един от най-добрите мениджъри, тъй като преди години имах шанса да се срещна с Йохан Кройф, когато Жорди бе тук“ заяви норвежецът, който се надява на нова победа в дербито. 

„Победихме ги преди около месец, така че знаем, че можем да ги бием. Тогава играхме наистина много добре и направихме серия добри атаки, от които можеше да вкараме поне 3-4 гола. Трябва да се справиш с тяхната преса, защото те са много опасни в това да си връщат бързо топката. Преодолееш ли първата им преса, тогава имаш наистина добър шанс“ добави Солскяер. 

„Аз не се изненадвам от нищо във футбола и бе ясно още при идването на новите собственици в Сити, че те ще гонят големи неща, така че заслужено стигнаха дотук. Ние обаче сме най-големият клуб в света и от нас зависи да се върнем там, където бяхме. Това обаче ще отнеме време. Ман Юнайтед обаче винаги се връща“ каза още наставникът.