Манчестър Юнайтед – Норич, мач от 22-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд”, 17:00 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузени за Ман Юнайтед: Погба, Мактомини, Лингард, Туанзебе, Рохо, Баи, Фосу-Менса
Под въпрос за Ман Юнайтед: Магуайър
Контузени за Норич: Пуки, Ферман, Дърмич, Годфри, Клозе

Прогноза

След няколко добри мача през декември, Манчестър Юнайтед отново се върна в посредствеността, записвайки 2 загуби и равен в трите си двубоя през януари, макар и само един от тях да бе от Висшата лига. 

В тези срещи Червените дяволи вкараха само един гол, затова сега срещу последния Норич имат идеална възможност да се върнат на победния път, а и задължително трябва да го направят, особено предвид поражението от Ман Сити във вторник. 

Хари Магуайър може дори да вземе участие в мача, след като контузията му не се оказа сериозна, но така или иначе срещу Канарчетата акцентът трябва да бъде върху нападението. 

Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд трябва да покажат, че не са забравили да бележат, но по-важно ще бъде Юнайтед цялостно да разсее съмненията, че отново навлиза в криза и бързо да забрави разочароващите резултати от последните дни. 

Гостите идват без голмайстора си Теему Пуки, който е контузени, което със сигурност ще намали още повече и без това малките им шансове за позитивен резултат. Норич спечели последната си визита на „Олд Трафорд” през декември 2015-а, но се намира в серия от 8 поредни срещи без успех в шампионата, а и сега изглежда, че нищо добро не го чака. 

Освен това ако допуснат първия гол в мача, би било фатално за тях, след като до момента загубиха всичките 13 мача през сезона, в които това се случи. От друга страна обаче, Юнайтед спечели само един и загуби 3 от последните си 5 мача срещу съперници започващи кръга в опасната зона, което дава надежди на Норич. 

Така или иначе обаче, алтернативата пред хората на Оле-Гунар Солскяер е само победа и независимо от колебанията, тя би трябвало да бъде постигната. Домакините ще се стремят всячески да зарадват феновете си след разочарованието срещу Гражданите и е много вероятно да успеят да го направят. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Норич 3:0