Манчестър Юнайтед стигна трудно до 4-ия кръг за ФА Къп след труден успех в преиграването срещу Уулвърхемптън у дома с 1:0. 

Двубоят бе равностоен преди в средата на второто полувреме Хуан Мата да донесе успеха на Червените дяволи, които обаче треперят за състоянието на Маркъс Рашфорд, който се контузи. 

И двата състава бяха доста сериозни, като мениджърите заложиха на по-голямата част от титулярите. За домакините все пак Мейсън Грийнууд се появи вместо Маркъс Рашфорд, който остана на пейката. Давид де Хеа пък не бе в групата.  
 
В 3-ата минута Мата намери Дан Джеймс, но Джон Руди се отчете с отлично спасяване. В 10-ата минута Вълците шокираха „Олд Трафорд”, след като Фред сбърка и при контрата Нето отбеляза. За радост на домакините обаче, попадението не бе зачетено заради игра с ръка на Раул Хименес при единоборството с Хари Магуайър. Късмет за Юнайтед!
 
Последва неточен удар на Марсиал, след което в следващите минути добри положения липсваха, въпреки няколкото корнера. В 29-ата минута диагонален удар на Мата бе спасен от Руди, но секунди по-късно Мат Дохърти стреля в гредата за Вълците с глава.

Последва точен удар и на Раул Хименес, но Серхио Ромеро се справи. Мачът се отвори и Марсиал бе изведен на добра позиция, но изстрелът му не затрудни Ромеро. В края на полувремето Руди се справи с опит на Джеймс и паузата дойде при 0:0.
 
Втората част започна с опит на Мата, но право в ръцете на Руди, а малко по-късно Джеймс беше близо до попадение, но топката мина малко встрани. Невеш опита да отговори за гостите, но неточно. 

В крайна сметка обаче, в 67-ата минута Юнайтед стигна до пробива, който чакаше. Защитата на Уулвърхемптън не беше добре подредена, Мата успя да се измъкне изведен от Марсиал и с техничен удар преодоля Руди, за да отбележи едва 2-ия си гол за сезона. 

В следващите минути Вълците така и не успяха да стигнат до нещо опасно, докато неприятното за домакините бе случилото се с Рашфорд, който пострада след влизане на Мат Дохърти. Нападателят се хвана за кръста  в крайна сметка бе заменен след само 16 минути игра, като все пак се прибра сам в съблекалнята, което може би е добър знак. 

Невеш стреля високо в 82-ата минута, а в края гостите поискаха дузпа за игра  с ръка на Линдельоф, но такава нямаше и Юнайтед успя да стигне до победата. 
  
Манчестър Юн – Уулвърхемптън 1:0
 
1:0 Мата 67

Манчестър Юн: Ромеро, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Матич, Фред, Мата, Грийнууд (63  Рашфорд, 79 Лингард), Джеймс (63 Перейра), Марсиал
Уулвърхемптън: Руди, Дендонкер, Коуди, Саис, Дохърти, Моутиньо, Невеш, Джони (75 Винагре), Нето (71 Гибс-Уайт), Хименес, Траоре (88 Расмусен)