Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е на мнение, че ще е успех за Оле Гунар Солскяер, ако норвежецът запази мениджърския си пост до края на сезона.

"Червените дяволи" се намират 5-то място във Висшата лига и не са далеч от 4-ия Челси. Проблемът на отбора е, че се дъни срещу съперници от втората половина на таблицата, но в дербитата се представя на добро ниво.

Вижте пълното класиране в Англия 

"Колкото и рязко да звучи, в тази позиция, при която  Солскяер постоянно е атакуван въз основа на резултатите, ще бъде успех да ръководи отбора до края на сезона, а Манчестър Юнайтед да се изкачи възможно най-високо в таблицата. Ще бъде трудно, защото след всяко поражение отново започва смяната на всички играчи, треньори, всеки иска нов мениджър, което не помага на сегашното състояние на нещата".

"Понякога това е просто емоционална реакция на хората, те казват: "Да, трябва да смените този мениджър“ и всичко подобно, но тогава се оказва, че това е погрешно решение. Бих искал той да заема поста си толкова дълго, колкото е възможно", заяви Бербатов.

В неделя Юнайтед гостува на убедителния лидер Ливърпул. През този сезон мърсисайдци са изгубили едва две точки във Висшата лига. Това стана именно в дербито с "червените дяволи" - 1:1 на "Олд Трафорд" през есента.