Бруно Фернандеш не успя да си тръгне с победа, след като Спортинг загуби дербито с Бенфика с 0:2 снощи. Счита се, че съвсем скоро той ще бъде част от Манчестър Юнайтед. 

Халфът, който носеше капитанската лента на Лъвовете обаче, отново бе най-добрият за своя тим, показвайки агресивност, борбеност, добри пасове и центрирания, като бе полезен и в двата края на игрището. 

Две късни попадения на Рафа Силва осигуриха успеха на Бенфика, а веднага след края на мача Фернандеш остана с наведена глава в средата на терена, като играчи и от двата отбора се доближиха до него да му кажат по няколко думи, вероятно пожелавайки му късмет.

След това той учтиво аплодира феновете преди да си тръгне. Нямаше сълзи, нито по-сериозни емоции, но очакванията са скоро трансферът му в Манчестър Юнайтед да бъде завършен. 

Говори се, че трансферната сума ще бъде 60 милиона паунда, като 43 милиона от тях Спортинг ще получи веднага, а останалите 17 милиона ще са във вид на бонуси. Договорът му ще е за 5 години и половина, като днес той трябва да пристигне на Острова и утре да бъде на трибуните на „Анфийлд“ за дербито между Ливърпул и Червените дяволи.