От Манчестър Юнайтед са вдигнали офертата си за Бруно Фернандеш, след като стана ясно, че Барселона влиза в битката за играча. 

Според „Скай Спортс“ Червените дяволи са повишили на два пъти предложението си за португалския халф в последните 24 часа, за да достигне то до 80 милиона евро. 

Твърди се, че дори Ед Уудуърд е постигнал принципна договорка със спортния директор на Спортинг Уго Виана Юнайтед да плати 55 милиона първоначално, като останалите 25 милиона са бонус в зависимост от представянето и постигнатите успехи на „Олд Трафорд“. 

10 милиона от тази сума са за доста лесно постижими цели от Фернандеш, а останалите 15 милиона ще бъдат преведени при достигането на по-високи върхове, сред които е и спечелването на Златната топка от играча. 

Смята се, че предложението на Барселона е било за малко по-висока сума, но една съществена част от него няма да бъде платена преди лятото, докато англичаните ще дадат парите още сега. Каталунците предложили да го вземат именно след края на сезона и да го преотстъпят на Валенсия за 2020-21.