Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън завършиха 0:0 в един от най-интересните мачове от кръга във Висшата лига. Двубоят на “Олд Трафорд” ще бъде запомнен с дебюта на португалеца Бруно Фернандеш, който се понрави с отиграванията си пред вратата на гостите.

В крайна сметка вратарят на “вълците” Руй Патрисио се отчете с няколко добри спасявания, а при контраатаките на гостите Адама Траоре и Раул Хименес не успяха да реализират. 

Така Юнайтед и Уулвс остават “съседи” в класирането. Тимът на Оле Гунар Солскяер е на 6-то място с 35 точки, колкото имат и “вълците”, които са седми. И двата отбора изостават на точка от 5-тия Шефилд Юнайтед. 

Двубоят започна равностойно, като постепенно гостите започнаха да действат по-агресивно и да показват повече идеи пред противниковата врата. Бързите контраатаки на “вълците” обаче не дадоха резултат. 

За Юнайтед пък много активен бе Бруно Фернандеш, който в 34-та минута изпробва един от специалитетите си с удар от далечно разстояние, който обаче мина покрай вратата. Малко след това португалецът намери очертанията, но в този случай сънародникът му Руй Патрисио спаси. 

След почивката Юнайтед имаше повече контрол над топката, докато гостите опитваха с бързи контраатаки да наранят домакините. В 58-та минута Фернандеш отправи силен удар от фаул, но Патрисио не бе особено затруднен. Малко след това Фернандеш стреля мощно от над 25 метра, а Партисио сякаш не бе много подготвен, но в крайна сметка със сетни усилия се справи. 

В 60-та минута добро положение се откри и пред Хуан Мата, но ударът му от границата на наказателното поле не намери целта. 

Десет минути по-късно Уулвс сътвори най-доброто си положение в мача. Адама Траоре подхвана една контраатака и изведе Раул Хименес сам срещу Де Хеа. Мексиканецът стреля мощно под гредата от малък ъгъл, но вратарят на “червените дяволи” спаси. 

Последваха нови впечатляващи спасявания на Руй Партисио. Вратарят на гостите отрази опасен удар на Андреас Перейра в 72-та минута, а малко след това и резервата Мейсън Грийнууд стреля опасно, топката се отклони в тялото на Боли, но Патрисио отново бе на позиция. 

Четвърт час преди края Адама Траоре получи контузия и бе заменен от португалеца Даниел Поденсе, който направи дебют за “вълците”. В 86-та минута след разбъркване в наказателното поле на Юнайтед Раул Хименес остана сам срещу Де Хеа, но не успя да го преодолее. Мексиканецът освен това бе в засада.

В добавеното време на срещата Диего Далот можеше да донесе победата на Юнайтед. Португалецът засече с глава центриране на Уан-Бисака отдясно, но прати топката на сантиметри от гредата. 

Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 0:0

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Перейра (72 - Грийнууд), Мата (84 - Лингард), Фернандеш, Джеймс (84 - Далот), Марсиал 

Уулвърхемптън: Патрисио, Сайс, Коуди, Боли, Невеш, Моутиньо, Джони, Дохърти, Жота (70 - Нето), Траоре (76 - Поденсе), Хименес (90 - Дендонкер)