Бившият защитник на Манчестър Юнайтед, а сега телевизионен анализатор – Гари Невил, критикува сериозно трансферното планиране на Червените дяволи. 

Поводът бе привличането в последния момент на Одион Игало, който през последните 3 сезона играе в Китай, а сега ще трябва да запълва дупката в нападението на тима, след  като бе взет под наем до края на сезона. 

„За Юнайтед е ясно, че имат нужда от силен централен нападател. Още през февруари или март миналата година Ромелу Лукаку е уведомил клуба, че иска да напусне. Това е достатъчно време да намериш негов заместник и да вземеш някого за дълго време. Ето как обаче, те трябваше да решават всичко в последния момент през януари” заяви Невил. 

„Новото момче може да се справи много добре. Може бързо да се адаптира, да вкара голове и да свърши добра работа. Фактът обаче, че клубът попадна в такава позиция знаейки, че Санчес и Лукаку си тръгват при това отдавна показва, че в момента Манчестър Юнайтед изобщо не планира нещата за трансферните периоди както трябва” добави той. 

Снощи Юнайтед направи 0:0 с Уулвърхемптън, без да има чисто положение. „В крайна сметка, когато вземеш грешните играчи, ще си носиш последствията. Техният план за мача с Вълците бе добър и ако в отбора бяха Меси, Суарес и Неймар, тогава в определен момент те щяха да направят пробива. Големият проблем е, че в последните години не е съвсем ясно кой отговаря за трансферите” каза още Невил.