Брюж - Манчестър Юнайтед, мач от 1/16-финалите в Лига Европа, стадион “Ян Брейдел”, 19:55 ч. българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

За втори пореден сезон Брюж завърши трети в групата си в Шампионската лига, което означаваше пропуск за 1/16-финалите на Лига Европа. А жребият отреди съперник на белгийския шампион да бъде Манчестър Юнайтед. Двата отбора се срещнаха в плейофите на ШЛ през 2015/16, когато червените дяволи разбиха с общ резултат 7:1 своя опонент. Интересното е, че белгийците нямат победа в последните си 10 двубоя срещу английски отбори, губейки 8 от тях.

Треньорът на домакините Филип Клеман е песимист относно шансовете на неговия тим и призна, че препятствието е изключително трудно: "Ще се нуждаем от чудо, за да победим Манчестър Юнайтед. Това са два мача, в които няма какво да губим и ги очакваме с нетърпение. Да играеш срещу подобен съперник е достатъчна мотивация. Това от само себе си ще даде енергия на момчетата. Със сигурност те ще ни атакуват мощно. Не сме свикнали с подобно нещо в белгийското първенство, защото всички се защитават срещу нас. Диата е контузен, не знаем колко дълго ще отсъства. Имаме четири мача за осем дни, така че ще се наложи да правя ротации", заяви Клеман, цитиран от “Фокус”.

Заедно с него на пресконференцията бе и вратарят Симон Миньоле, който има доста двубои срещу червените дяволи във Висшата лига, докато защитаваше цветовете на Ливърпул: "Гледахме срещата на Юнайтед с Челси през уикенда. Със сигурност се изправяме срещу силен отбор, но вече демонстрирахме в Шампионската лига срещу ПСЖ и Реал Мадрид, че можем да играем като равен с равен срещу най-добрите отбори на Стария континент".

Добрата новина от лагера на 20-кратните шампиони на Англия е, че Скот Мактоминей се завърна към пълноценни тренировки. Шотландецът не е играл от Боксинг дей, но изглежда е готов да се завърне в игра. Не е изключено Оле Гунар Солскяер да му даде игрови минути още днес. 23-годишният халф беше в страхотно настроение на заниманието. 

Наравно със своите съотборници тренира и Аксел Туанзебе, както и Виктор Линдельоф, който пропусна победата с 2:0 над Челси. Тийнейджърът Конър Станли също се готвеше с първия отбор вчера следобед. Очаква се новите попълнения от януари - Одион Игало и Бруно Фернандеш, да започнат като титуляри. Мейсън Грийнууд обаче е под въпрос.

Резултат: 1:2