Манчестър Юнайтед не срещна проблеми при гостуването си на ЛАСК Линц и спечели с 5:0 първата 1/8-финална среща между двата отбора от Лига Европа.

Головете за "Червените дяволи" паднаха през двете полувремена. Одиан Игало откри резултата в 28-ата минута, а след почивката Даниел Джеймс покачи на 2:0. В 82-ата минута Хуан Мата беше точен за 3:0, в продължението Мейсън Грийнууд вкара 4:0. Секунди по-късно Андреас Перейра с далечен шут оформи крайното 5:0. 

Така Юнайтед продължава да демонстрира чудесна форма и не познава вкуса на загубата в 11 поредни мача във всички турнири: 8 победи и 3 равенства. По програма, реваншът с ЛАСК трябва да се играе след седмица, ако не бъде отменен заради коронавируса. 


Манчестър Юнайтед започна мача по-добре и можеше да поведе още в 18-ата минута. Тогава Хуан Мата стигна до отбита топка, но ударът му беше блокиран в решаващия момент. От последвалия корнер Хари Магуайър засече с глава, но покрай целта.

Гостите продължиха да доминират и 120 секунди по-късно Одион Игало се изплъзна от защитник и отправи удар към долния ляв ъгъл. Александър Шлагер беше добре пласиран и изби. В 24-ата минута и пред Даниел Джеймс се откри добра възможност да открие резултата.

Атакуващият халф шутира от границата на пеналта, но отново вратарят на ЛАСК беше на мястото си и спаси. В 28-ата минута обаче Шлагер капитулира. Бруно Фернандеш напредна и намери Игало в пеналта. Нападателят нагласи топката, освободи си пространство и с удар в горния ляв ъгъл даде преднина за "Червените дяволи" – 1:0!

5 минути преди края на полувремето домакините създадоха първата си възможност в мача. Доминик Фризер беше намерен в наказателното поле, овладя и стреля, но изпълнението му срещна тялото на защитник, който се хвърли по невероятен начин, за да избие.

В самия край на полувремето Магуайър засече с глава, но на сантиметри от целта. След почивката Юнайтед продължи да диктува събитията на терена и в 58-ата минута Джеймс покачи на 2:0! Той се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл . Вратарят нямаше какво да направи и само изгледа как топката влиза в мрежата му.

В 62-ата минута английският колос беше близо до трети гол, след като Игало получи фантастичен пас, преодоля вратаря, но лявата греда спаси ЛАСК. В 71-ата минута австрийците можеха да намалят изоставането си, но Петер Михоръл прати топката в аут от чиста позиция.

В 82-ата минута Мата беше изведен по страхотен начин от Фред и с прецизен удар по земя матира Шлагер за 3:0. В 92-ата минута резервата Мейсън Грийнууд вкара за 4:0 с помощта на гредата, а секунди по-късно Андреас Перейра с фамозно изпълнение от 35 м оформи крайното 5:0. 

ЛАСК Линц – Манчестър Юнайтед 0:5

Голмайстори: 0:1 Игало (28), 0:2 Джеймс (58), 0:3 Мата (82), 0:4 Грийнууд (92), 0:5 Перейра (93)