Новата звезда на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се заяде с мениджъра на градския съперник Сити Пеп Гуардиола. Двамата влязоха в пререкание в дербито на "Олд Трафорд", спечелено от "Червените дяволи" с 2:0.

Тогава халфът показа с пръст на испанския спец да замълчи, тъй като, според Фернандеш, каталунецът не е показал уважение към него. "Обсъждах това с приятелите си. Някои хора мислеха: "Пеп спечели всичко, а кой е Бруно, че да постъпи по този начин?". Но мисля, че става въпрос за уважение. Сега, когато съм извън терена и се успокоих, не мисля, че бих направил това отново".

"Но в този момент, предвид думите, които той ми каза, си загубих главата и бях малко нервен. Аз съм такъв играч. Уважавам Пеп, неговите постижения и заслуги пред футбола, защото той промени манталитета на хората. Но мисля, че в този момент той се държеше неуважително, така че не заслужи моето уважение в този момент на терена“, заяви Фернандеш.

Той премина на "Олд Трафорд" през януари от Спортинг Лисабон срещу 55 млн. евро и веднага се превърна в несменяем титуляр. В 5 мача във всички турнири халфът вкара 2 гола и даде 3 асистенции.