Звездата на Тотнъм Хари Кейн ще напусне Тотнъм догодина, ако отборът не започне да печели трофеи, това смята Алън Шиърър.

Бъдещето на капитана на Англия е често обсъждана тема на Острова, като според информациите Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се опитат да го изкушат да премине при тях.

Нападателят, който тази година навършва 27 години, винаги е играл само за "шпорите", но тепърва очаква да спечели първия си трофей с клуба. След като вкара 136 гола в 198 мача във Висшата лига и спечели Златната обувка на Световното първенство през 2018 година, Кейн се счита за един от най-добрите нападатели в света, а Шиърър смята, че неговото търпение скоро ще започне да изтънява с липсата на трофеи, пише Фокус.

Шиърър смята, че „шпорите“ имат още един сезон, за да постигнат нещо, или ще загубят своя звезден играч. „Предполагам, че ако не спечели нищо през следващите 12 месеца, тогава трябва да си тръгне. Ще остане още една година и, ако нищо не дойде по отношение на трофеите, тогава той ще бъде напусне“, каза той.