Голмайстор номер 1 в историята на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Руни направи изненадващото признание, че вкарването на голове никога не му се е отдавало естествено.

34-годишният стрелец има рекордните 253 гола в 559 мача за “червените дяволи”, както и 53 попадения в 120 срещи за “трите лъва”, като подобри постиженията на сър Боби Чарлтън и за двата тима.

“Ще бъде честен – това може да ви изненада, но аз не съм класически голмайстор. Никога не съм бил като Гари Линекер или Рууд ван Нистелрой. Държа рекордите за Манчестър Юнайтед и Англия и съм много горд с това, но имаше по-добри централни нападатели от мен през годините. Как се подобрих тези рекорди, ако не съм класически голмайстор? Време – играх за Юнайтед 13 години, а за Англия – 15. Имах нужното време, за да подобря тези рекорди и поглеждайки назад, трябваше да вкарам дори повече попадения”, сподели играещият помощник-треньор на Дарби Каунти.

Руни вярва, че нападателят на Тотнъм Хари Кейн ще успее да подобри рекорда му за Англия. “Не мисля, че ще му отнеме много време и ще бъде горд момент за мен, когато го стори. Никога не съм бил егоистичен играч и ще е страхотно за Англия Хари да го направи. Боби Чарлтън трябваше да чака 50 години, надявам се на мен да не ми се налага толкова много”, допълни опитният футболист.

До момента 26-годишният Хари Кейн има 32 гола за родината си. /БГНЕС