От 14 май клубовете на футболните първенства в Англия ще започнат тестове на играчи и персонал за коронавирус, съобщава The Telegraph, цитиран от Стандарт.

Шампионатът на Англия бе прекратен на 13 март поради пандемията на коронавирус, като останалите 92 мача от турнира бяха отложени за неопределено време. По-късно клубовете в лигата проведоха среща, на която се съгласиха да завършат първенството, ако получат разрешение от правителството.

Според The ​​Telegraph, Висшата лига е подписала договор на стойност 4 милиона лири с компания за биотехнологии от Хонконг. В същото време изданието отбелязва, че резултатите от тестовете за футболисти и персонал на клубовете в лигата ще бъдат известни до 24 часа след процедурата. Това се очаква да предизвика недоволство в Англия, тъй като се изисква обикновен гражданин да очаква резултата му от 48 до 72 часа.

Избухването, причинено от новата коронавирусна болест, е регистрирано в края на 2019 г. в Централен Китай, Световната здравна организация го призна за пандемия.