Манчестър Юнайтед е бил готов да представи Роналдиньо за свой нов футболист през лятото на 2003 година и дори му беше избрал номер, разкри легендата на клуба Пол Скоулс.

В последния момент обаче напускащия ПСЖ бразилец решава да върже тенекия на "червените дяволи" и да подсили Барселона, където стана клубна легенда за пет сезона.

"Още помня няколко имена, които бяха толкова близо до трансфер при нас. Хари Кюъл например, той беше много добър. В края на краищата той отиде в Ливърпул и това не ни притесни чак толкова много", заяви Скоулс пред BBC Radio 5.

"Ариен Робен също беше много близо. Деймиън Дъф... Като халф ти се иска да разполагаш с бързи крила около теб, за да могат да тичат и да вкарват голове."

"Над всички обаче е Роналдиньо. Наистина мислех, че мениджърът е успял да го привлече. Бяхме на лятна подготовка и щяхме да го обявяваме за нов футболист на Юнайтед, когато той промени решението си в последната минута и подписа с Барселона."

"Странно е, защото на същото турне играхме точно срещу Барса и си казвахме "Ах, Роналдиньо.. Какъв футболист само". Той идваше от ПСЖ и ние очаквахме до донесе със себе си нещо специално, какъвто беше случаят с Ерик Кантона."

"Три дни по-късно се изправихме срещу него в Сиатъл и всеки в нашия отбор се опитваше да го рита. Искахме да го наритаме, защото не подписа с нас. Имах щастието да играя с велики играчи и Роналдиньо щеше да бъде един от тях, но за съжаление никога не станахме съотборници", добави Скоулс.