Манчестър Юнайтед има сили да се класира за участие в Шампионска лига за следващия сезон. В това е убеден мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер.

20-кратният шампион на Англия се намира на 5-то място във Висшата лига, на едва 3 точки зад Челси. Към Топ 4 са се прицелили още Уулвърхемптън, изненадата Шефийлд Юнайтед и обичайните заподозряни Арсенал и Тотнъм.

Допреди прекъсването на сезона заради пандемията от коронавируса Юнайтед се намираше в отлична форма и беше в серия от 11 поредни мача без загуба във всички турнири. Последното поражение датира от 22 януари с 0:2 от Бърнли на "Олд Трафорд".

"Уверен съм в шансовете ни. Дори да я нямаше тази почивка, смятам бяхме сред сигурните кандидати. Сега не знаем в каква форма ще продължим, но мисля, че всичко ще е наред. Имаме големи играчи, които се връщат от контузии, защото преди това нямахме Маркъс Рашфорд и Пол Погба, които бяха в лазарета".

"Ако те се върнат във форма, всички шансове са налице. Ще е страхотно да вземем и финал във ФА Къп, въпреки че ще е странно без фенове по трибуните. Все пак това ще е трофей и е добре да го имаш. Ще видим какво ще стане, но шансът е страхотен", каза Солскяер.