Представящият се много силно във Висшата лига Шефилд Юнайтед се надява да задържи вратаря Дийн Хендерсън и през следващия сезон, обяви мениджърът Крис Уайлдър. 

Футболистът играе под наем при Остриетата от Манчестър Юнайтед и от клуба вече се разговаряли с Оле Гунар Солскяер относно оставането на младия страж. 

23-годишният Хендерсън получи похвали и от боса на Червените дяволи, който дори заяви, че това е бъдещият титуляр на „Олд Трафорд”. При положение, че Давид де Хеа има договор с клуба поне до 2023-а година обаче, е много вероятно от гранда да се съгласят да пуснат играча на „Брамъл Лейн” за още време. 

„Ние поддържаме връзка и дори вчера разговарях с Оле и му благодарих за съдействието относно Дийн. В следващите дни би трябвало да финализираме оставането му до края на сезона, но се надяваме, че той ще се върне и впоследствие. В Ман Юнайтед са много доволни от развитието му и ние ще бъдем радостни, ако има възможност той да продължи да играе при нас” заяви Уайлдър. 

Хендерсън е допуснал само 22 гола в 27 мача до момента през сезона във Висшата лига и с изявите си е в основата на силното представяне на своя тим, който с 43 точки продължава да има шансове дори за Шампионската лига и в сряда ще гостува на Астън Вила в отложен мач.