Манчестър Юнайтед – Шефилд Юнайтед, мач от 31-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 20:00 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузени за Ман Юнайтед: Джоунс, Туанзебе Наказан за Шефилд Юнайтед: Егън Под въпрос за Шефилд Юнайтед: О’Конъл, Джагиелка, Макголдрик Без право да играе срещу отбора, чиято собственост е: Хендерсън (ШЮ)

Прогноза

 

Оле Гунар Солскяер остана доволен от играта на Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм и сега ще иска със сигурност и победа срещу Шефилд Юнайтед във важния мач в битката за топ 4. 
 
Симпатичният новак впечатлява с представянето си, но след подновяването на сезона записа само точка от два двубоя, в които не вкара гол, което без съмнение притеснява Крис Уайлдър. 
 
Сега Остриетата няма да разчитата и на вратаря Дийн Хендерсън, който няма право да играе срещу клуба, чиято собственост е, което прави задачата им още по-трудна. 
 
Победата за Червените дяволи е задължителна, като е много вероятно Пол Погба да стартира още от началото и да си партнира с Бруно Фернандеш, след като срещу Тотнъм се включи отлично от пейката и спечели дузпа, от която тимът му стигна и до равенството. 
 
Ман Юнайтед доминира в това съперничество, като има 7 победи и равен в последните сблъсъка със съперника, а освен това отбори от Йоркшър нямат победа на „Олд Трафорд“ в елита вече в 42 мача или от 1986-а година, когато го направи Шефилд Уензди. 
 
Това само потвърждава, че задачата за Шефилд Юнайтед е изключително трудна, независимо че тимът все още изглежда претендент дори за топ 4. Постигането на заветната граница от 40 точки обаче, може да успокои Остриетата и те да не бъдат особено конкурентни в оставащите си мачове. 
 
Затова и за подобен двубой прогнозата може да бъде само една, а именно триумф на Червените дяволи, въпреки всичките им колебания до момента. Тимът е в серия от 12 поредни мача без загуба във всички турнири и със сигурност ще бъде вдъхновен и амбициран да завърши максимално силно кампанията, така че шансовете на противника изглеждат минимални. 
 
Резултат: Манчестър Юнайтед – Шефилд Юнайтед 3:0