Един от най-големите таланти в школата на Манчестър Юнайтед Анхел Гомес ще напусне клуба. 19-годишният нападател записа едва шест мача за “червените дяволи” този сезон и от 1 юли ще стане свободен агент. 

“Не съм се чувал с него вчера или тази сутрин, но изглежда, че не са постигнали договорка за нов договор”, коментира мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер. Норвежецът работи успешно с таланти от школата, като успя да наложи Мейсън Грийнууд и Брендън Уилямс, но Гомес не получаваше толкова възможности. 

Младокът е в школата на Юнайтед от 6-годишен и е бил национал на Англия във всички възрастови групи от 16 до 20 години. Беше капитан на тима до 17 години, който спечели световната титла през 2016 г. Той е и най-младият носител на наградата на името на Джими Мърфи - 15 години и 362 дни, след като вкара 12 гола в 19 мача за селекцията на Манчестър Юнайтед до 18 години. 

Роден е в Лондон, а баща му е бивш младежки национал на Португалия. В Англия се говори, че Гомес бързо ще си намери нов отбор, а интерес към него има от Челси.