Големите клубове в Европа са нащрек, след като треньорът на Аякс Ерик тен Хаг потвърди, че големите звезди на Аякс ще бъдат продадени през лятото. В това число Дони ван де Беек, Андре Онана и Николас Таляфико, към които има сериозен интерес. 

Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид следят от известно време 23-годишния Ван де Беек, докато камерунският вратар Онана е в радара на Челси. В последните дни се заговори, че 27-годишният Таляфико също е желан от Челси, но интерес към него има и от Арсенал. 

“Трансферният прозорец ще отвори през август и след като големите първенства са подновени, може би клубовете ще имат и достатъчно пари. Имаме договорка с Андре Онана, Дони ван де Беек и Николас Таляфико за продажба, ако бъдат получени подходящи оферти. И все пак за Онана и Дони няма да е проблем да останат още една година в Аякс, докато за Николас е малко вероятно”, каза треньорът на Аякс. 

Холандският гранд вече договори с Челси продажбата на Хаким Зиех, докато през миналото лято взе купища пари от Барселона и Ювентус за Френки де Йонг и Матайс де Лихт.