Мейсън Грийнууд вече е готов да бъде повикан и в мъжкия национален отбор на Англия, обяви Оле Гунар Солскяер. 

18-годишният младок продължава със  страхотното си представяне и в събота вкара 2 гола при 5:2 над Борнемут, с които вече има 15 попадения във всички турнири. 

Продуктът на школата на Манчестър Юнайтед получава сериозни похвали през целия сезон и след като впечатли първоначално в Лига Европа, сега блести и в първенството. 

„Самият факт да играеш за Манчестър Юнайед е много сериозен тест и не е лесно. Ако можеш да се справиш и да играеш за този тим, значи можеш да играеш за всеки отбор. Мейсън има качества, с които малко играчи могат да се похвалят. Дали ще играе за младежите на Англия или за първия отбор на страната, за мен е без значение. Знам, че той се справя отлично и е страхотно, че е при нас“ заяви Солскяер. 

„Говорим за млад футболист, при който всичко се получава естествено. Той обаче иска да се учи и работи здраво. Невероятно спокоен и за мен е най-добрият пред гола, когото съм виждал. Притежава изумителната способност да играе еднакво добре и с десния, и с левия крак. Бърз е, но и с прекрасна техника и талант да намира мрежата“ добави норвежецът.