Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед, мач от 36-ия кръг на Висшата лига, стадион „Селхърст Парк“, 22:15 часа, съдия Греъм Скот

Наказан за Кристъл Палас: Бентеке
Контузени за Кристъл Палас: Кейхил, Томкинс
Контузени за Ман Юнайтед: Джоунс, Туанзебе
Под въпрос за Ман Юнайтед: Грийнууд, Уилямс, Шоу

Прогноза

Манчестър Юнайтед бе свален на земята с равенството срещу Саутхемптън и Оле Гунар Солскяер може да направи промени в състава си за гостуването срещу Кристъл Палас. Освен това наставникът ще има едно на ум и за предстоящия полуфинал за ФА Къп срещу Челси в неделя. 

Червените дяволи обаче, трябва да спечелят на всяка цена в стремежа да влязат в Топ 4, а имат да си връщат за поражението с 1:2 от Орлите у дома миналия август, когато лондончани сложиха край на серията си от 22 последователни сблъсъка без победа срещу съперника в елита. 

Домакините са в много лоша серия, тъй като загубиха 5 поредни мача, вкараха едва два гола в тях и получиха 13 и отборът изглежда в свободно падане. Сега ще липсва поради наказание и Кристиан Бентеке, така че в нападение ситуацията със сигурност не е розова. 

Рой Ходжсън ще очаква отговор от своя тим, който обаче няма победа у дома над Юнайтед от 1991-а година, вече в 11 поредни домакинства от лигата, губейки 8 от тях. Освен това съставът на Солскяер спечели последните си две визити в първенството с по 3:0 срещу Брайтън и Астън Вила. 

Червените дяволи бележат много напоследък, Бруно Фернандеш и Антони Марсиал са в отлична форма, така че класата със сигурност е на страната на гостите, за които ще бъде ключово да отбележат рано в мача, за да получат спокойствие. 

Палас вероятно ще чака своите шансове на контраатака, като при липсата на Бентеке, Уилфред Заха и Джордан Аю се очертават като основната заплаха и със своята скорост ще се надяват да изненадат отбраната на съперника. Много важна за домакините ще бъде здравата защита и избягването на грешки, които могат да бъдат фатални. 

Орлите ще бъдат отдадени и вероятно ядосани от лошите си резултати, така че победата на Юнайтед няма да дойде лесно. Въпреки това гостите би трябвало да постигнат своето благодарение на по-силните си индивидуалности и моментната форма. 

Резултат: Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед    0:2