Манчестър Юнайтед не допусна грешка на терена на Кристъл Палас и след 2:0 продължава да преследва място в топ 4 на Висшата лига. 

Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал отново се разписаха, а представянето на тима не бе впечатляващо, но достатъчно солидно, макар че и домакините имаха своите моменти, а и късметът им обърна гръб в една ситуация. 

С успеха Юнайтед няма загуба на „Селхърст Парк” вече в 12 поредни гостувания в Лигата – от 1991-а и има 62 точки, колкото Лестър, но по-лоша голова разлика. Поражението бе 6-о поред за Орлите, които остават с 42 точки, но отдавна са спасени. 


В състава на Кристъл Палас Андрос Таунзънд замени наказания Кристиан Бентеке. Джордан Аю пък водеше атаката. Изненадата в тима на Ман Юнайтед бе стартирането на Тимъти Фосу-Менса, който записа първо участие за Червените дяволи от май 2017-а, след като Люк Шоу и Брандън Уилямс пропуснаха двубоя. 

В началото домакините започнаха амбицирано и още във 2-ата минута Уилфред Заха получи на границата на наказателното поле и стреля точно, но Давид Де Хеа бе на място и изби. 

Последваха минути, в които нито един от двата тима не успяваше да стигне до опасни положения и сблъсъкът се развиваше равностойно. Хари Магуайър стреля неточно с глава след корнер. 

В действията на гостите липсваше острота, въпреки че владееха повече топката и Орлите се чувстваха спокойни. Мейсън Грийнууд не успя да стреля добре намерен от Марсиал в 29-ата минута, а след това опит на Уан-Бисака бе блокиран. 

Отново Магуайър не бе точен, след като засече с глава, докато домакините отговориха с изстрел на Джордан Аю, спасен от Де Хеа, а и със спорна ситуация, при която Заха поиска дузпа след контакт с Линдельоф, но сигнал не последва. Малко след това Юнатед поведе.  

Фернандеш подаде на Рашфорд в наказателното поле, нападателят успя да запази притежението, майсторски финтира Ван Аанхолд и Уорд, обръщайки посоката, след което стреля в обратния ъгъл. Това бе неговия 17-и гол в първенството и 22-и във всички турнири през сезона. 

Дълбоко в добавеното време на първата част Миливойевич изпълни отлично пряк свободен удар, но Де Хеа реагира подобаващо и успя да избие топката, запазвайки преднината на отбора си. 

Второто полувреме започна с нотиск на домакините и в 55-ата минута Заха проби отляво и подаде към далечната греда, където Аю засече в мрежата. Последва обаче преразглеждане от ВАР и отмяна на гола, заради засада сигурно от 1-2 сантиметра. Малшанс за Палас. 

В 60-ата минута Маккарти стреля силно от границата на наказателното поле, но право в Де Хеа. След това Юнайтед взе контрола и в 75-ата минута Бруно Фернандеш стреля в гредата при една отлична атака, но не успя да вкара. 

В 78-ата минута обаче, португалецът отново бе замесен в ситуацията, като при контраатака се изтегли на фланга, след това подаде към Рашфорд, той отклони на пътя на Марсиал и французинът реализира в далечния ъгъл. Той, също като Рашфорд е със 17 гола в Лигата и 22 във всички турнири. 

При головата ситуация обаче, нападателят връхлетя върху Ван Аанхолт, който падна лошо и вероятно счупи ръката си, след като получи кислород и бе изнесен на носилка, което доведе и до сериозно забавяне и продължение от 11 минути. 

В тях Рашфорд бе близо до нов гол, но Гуаита спаси, а в 98-ата минута домакините избиха почти от голлинията след пробив на Марсиал. Така или иначе обаче, Юнайтед спечели и постигна 19-и пореден мач без загуба във всички турнири. 

Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед    0:2

0:1 Рашфорд 45+1
0:2 Марсиал 78

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Дан, Сако, Ван Аанхолт (85 Мичъл), Макартър (74 Шлуп), Маккарти (85 Ридевалд), Миливойевич, Таунзънд, Заха, Аю
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Фосу-Менса, Мактомини (62 Матич), Погба, Фернандеш, Грийнууд (62 Лингард), Марсиал, Рашфорд