Оле Гунар Солскяер призна, че e объркал състава за мача срещу Челси снощи. Манчестър Юнайтед загуби с 1:3 полуфинала за ФА Къп, след като наставникът остави на пейката основни играчи. 

Антони Марсиал и Пол Погба започнаха сред резервите, като норвежецът промени и формацията, залагайки на трима в защита. Червените дяволи обаче играха зле, особено в нападение, а неубедителните прояви на Давид де Хеа, особено при втория гол, донесоха неприятното поражение. 

„Започнахме в състав, търсейки най-добрата възможост, за да продължим напред, но и да бъдем в добро състояние за сряда. Нещата обаче не се получиха и промените не проработиха. Излизането на Ерик с контузия точно преди почивката, също не помогна. Със сигурност обаче, избрах отбор, за да стигнем до финала“ заяви Солскяер, който очаквано не критикува Де Хеа, виновен според мнозина и за първото попадение. 

„Давид знае, че трябваше да спаси втория гол, но всичко вече е приключило. За един вратар е трудно да намери оправдания. За играчите пред него е много по-лесно. До края на мача той направи серия добри спасявания, но естествено знае, че трябваше да се справи с удара, след който изостанахме с 0:2“ изтъкна още Оле, чийто тим може да дръпне с 3 точки пред Лестър в битката за Топ 4, след като Лисиците паднаха с 0:3 от Тотнъм. 

В последния кръг двата тима се срещат на „Кинг Пауър Стейдиъм“ и ако Юнайтед не загуби у дома от Уест Хям в сряда, тогава ще се нуждае от равенство, за да влезе в Шампионската лига. 

„Хубаво е, когато получаваме помощ от останалите и ако си свършим работата в  сряда, тогава ще бъдем в добра позиция за мача с Лестър. Трябва обаче да си извлечем необходимите поуки, а и оставаме отбор, който продължава развитието си. Получихме удар и ще видим как ще реагираме в сряда“ каза още Солскяер.