Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че резултатът днес с Лестър няма да е от ключово значение за бъдещето на отбора.

Мястото на "червените дяволи" в Шампионска лига е заложено на карта. Норвежкият специалист обче смята, че успех над Лестър ще е само стъпка в преследването на Манчестър Сити и Ливърпул:

"Все още не сме никъде. Ако вземем добър резултат от Лестър хората ще кажат, че сме имали не лош път този сезон. Но каквото и да стане, това няма да е краят на пътешествието защото все още имаме да догонваме двата отбора пред нас.

Ако искаш да си част от Манчестър Юнайтед, трябва да свикнеш с напрежението в последните мачове от сезона. Това не е нещо ново, върху това е строен този клуб. Ние си дадохме страхотен шанс да завършим възможно най-високо в класирането и сега от нас зависи да го вземем.

Това не е най-важният мач на сезона, просто е следващият мач, и можете да питате всеки във футбола, че следващият мач е най-важен. Този резултат няма да е определящ за постиженията ни защото вече имахме много такива в сезона.

Бруно Фернандеш дойде и направи голяма разлика, и аз мисля, че като цяло фитнеса и психиката ни са много по-добри от миналия сезон. "Победата ще е добър бонус за нас да завършим трети. Аз зная, че от октомври насам, след националната пауза, ние сме трети по събран брой точки.

Вече дълго, дълго време ние сме третия най-добър отбор, но в началото на сезона нямахме постоянство. Сега имаме много повече от това. И, разбира се, искаме да сме сред елита на Европа и да играем в Шампионска лига.

Но както казва Уинстън Чърчил: 'провалът не е финален, успехът не е завинаги - след това ти трябва кураж за да продължиш'. Това ще правим с този отбор, продължаваме. Продължаваме да развиваме отбора, да се подобряваме и знаем, че това не е краят на пътуването. Това е само крачка към нашето развитие", каза Солскяер.