Оле Гунар Солскяер очаквано бе изключително щастлив, след като Манчестър Юнайтед победи Лестър с 2:0 и си гарантира място в Шампионската лига, завършвайки трети в крайното класиране на Висшата лига. 

Червените дяволи бяха отписвани от мнозина, но се подобриха сериозно след привличането на Бруно Фернандеш, като не загубиха нито един от мачовете си след доиграването на сезона през лятото и нямат поражение вече в 14 поредни мача от първенството. 

„Не мисля, че много хора предричаха това. Смяташе се, че ще завършим 6-и или 7-и. Аз обаче винаги съм бил такъв – когато ме критикуват това ме прави по-силен и ме кара да вярвам още повече в това, което правя. Моля ви, не ме хвалете, защото това ме отпуска“ заяви Солскяер. 

„Никога не губя вяра в своите действия. Всеки има собствени идеи как да ръководи един отбор и аз правя нещата по своя начин. Мога да работя само така. Момчетата прегърнаха моите идеи и съм радостен, че заедно успяхме“ добави той. 

„Това е много сериозно постижение за екипа и играчите и мога да кажа, че те са невероятни. Казах им още преди мача, че каквото и да стане направихме фантастичен сезон и тук изграждаме култура. Много съм горд от техните усилия. Да спечелим този мач бе важно от психологическа гледна точка, тъй като загубихме 2 полуфинала“ каза още Солскяер и естествено отчете ролята на Бруно Фернандеш, който записа 8 гола и 7 асистенции в 14 мача и е без загуба в първенството. 

„Неговото влияние бе огромно и това е нещо, което не може да не признаем. И тук не става въпрос единствено за головете и головите пасове, но и за ентусиазма и характера му. В този мач бе поуморен, но страстта му отново се видя, а и вкара ключовата дузпа“.