Манчестър Юнайтед очаквано и без проблеми се класира за 1/4финалите в Лига Европа, след като победи и в реванша ЛАСК Линц с 2:1. 

Интрига за крайния победител нямаше, след като Червените дяволи бяха спечелили първия сблъсък в Австрия с 5:0, а сега успяха да постигнат нов триумф, макар и в експериментален състав. 

Антони Марсиал влезе от пейката, за да донесе победата в края, а в следващия етап хората на Оле Гунар Солскяер ще срещнат ФК Копенхаген, който срази Истанбул Башакшехир с 3:0 в реванша и го елиминира след 0:1 в първия мач. 

От титулярите на Ман Юнайтед единствено Хари Магуайър стартира. На пейката останаха Погба, Марсиал, Рашфорд, Бруно Фернандеш, Грийнууд, Уан-Бисака и Матич, а Давид де Хеа не бе дори в групата. 

В началото Мата не успя да намери намиращия се на чиста позиция Игало, а Магуайър стреля неточно след корнер. Гостите обаче показаха амбиция и в 9-ата минута Андраде стреля с глава, но за радост на домакините топката срещна гредата. Малко след това Мичори не бе точен от добра позиция. 

Австрийският тим определено бе по-добрият в първата четвърт от сблъсъка и пред вратата на Юнайтед имаше не малко напрежение. Постепенно обаче, домакините се подобриха. 

Скот Мактомини пропусна добра възможност да стреля, след което Магуайър отново не бе прецизен при удара си. Игало също се забави, а Джеймс не успя да комбинира с Лингард, като Визингер пресече подаването. В крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

След нея Игало стреля точно, но не затрудни вратаря, за да се стигне до два бързо разменени гола. Първо в 55-ата минута Визингер откри за ЛАСК със страхотен удар в обратния ъгъл, като не остави шансове на Ромеро. Само 93 секунди по-късно обаче, Мата изведе Лингард на чиста позиция и той изравни. 

В следващите минути нямаше много положения преди Ромеро да спаси с крак удар на Ритер. Последва опит на Мата, но високо над целта, а и Скот Мактомини не показа точност. 

В 88-ата минута Антони Марсиал показа класата си и донесе победата. Французинът влезе малко преди това, размени пасове с Мата и изведен на чиста позиция не пропусна, въпреки че вратарят на съперника успя да отклони с крак, но това не бе достатъчно.  

Манчестър Юн – ЛАСК    2:1

0:1 Визингер 55
1:1 Лингард 57
2:1 Марсиал 88

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Фосу-Менса (85 Менги), Баи, Магуайър, Уилямс (73 Чонг), Мактомини, Фред (63 Погба), Мата, Лингард (63 Перейра), Джеймс (85 Марсиал), Игало
ЛАСК: Шлагер, Визингер (74 Сабитцер), Траунер, Андраде (80 Филипович), Ранфтл, Холанд, Мичори, Ренер, Фризер, Рагуз, Балич (65 Ритер)