Алексис Санчес вече може да бъде считан за футболист на Интер, след като снощи Оле Гунар Солскяер потвърди договорката с италианците за чилиеца. 

Нападателят изкара лош период при Червените дяволи и за последните месеци бе преотстъпен на клуба от Милано. Той записа едва 5 гола в 45 участия за Ман Юнайтед. 

„Мога да потвърдя, че той се разбра с Интер, а и ние също. Алексис се наслади на времето си при тях. Те го харесаха, така че това е добър ход за него. Желаем му всичко най-хубаво, защото той е топ-играч, макар и при нас по някаква причина да не видяхме най-доброто от него“ заяви Солскяер. 

Санчес ще получи неустойка от Юнайтед за предварителното прекратяване на контракта му, от който оставаха още 2 години. Компенсация не е известна, но Червените дяволи ще спестят 55 милиона от заплатата, която трябваше да получи. 

В Интер договорът му ще бъде за 3 години, а напускането на Алексис означава, че легендарният №7 на „Олд Трафорд“ остава свободен, като именно с него играеше Джейдън Санчо в Борусия.