Полузащитникът на Аякс Дони Ван де Бек премина медицинските тестове, което означава, че преминаването му в Манчестър Юнайтед ще се случи съвсем скоро. 

Футболистът, който е на лагер с националния отбор на Нидерландия, бе прегледан в родината си, след което ще замине за Острова след мачовете на Лалетата с Полша и Италия от Лигата на Нациите. 

Юнайтед ще плати около 40 милиона евро за 23-годишния полузащитник, който впечатли през сезон 2018-19, когато Аякс стигна полуфиналите в Шампионската лига. Допълнителни 5 милиона ще бъдат платени в зависимост от представянето му. 

Той бе спряган за преминаване в Реал Мадрид преди пандемията от коронавирус, но след като през май изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар потвърди, че Ван де Бек ще напусне срещу точната сума, това е на път да се случи, но в посока „Олд Трафорд“. 

Халфът, който играе с голяма енергия между двете наказателни полета, ще бъде интересно как ще се впише в  състава на Червените дяволи, където Оле Гунар Солскяер има на разположение Бруно Фернандеш, Пол Погба, Неманя Матич и Скот Мактомини.