Манчестър Юнайтед завърши трансфера на Дони ван де Бек, когото привлече от Аякс с 5-годишен договор. 

Червените дяволи плащат 39 милиона евро за полузащитника, като сумата може да се увеличи с още 5 милиона в зависимост от представянето на играча. 

23-годишният халф ще пътува за Острова, след като приключат ангажиментите му към националния отбор на Нидерландия, който играе в Лигата на Нациите срещу Полша и Италия на 4 и 7 септември. 

Това означава, че това ще се случи в началото на следващата седмица, а тъй като трансферът е финализиран преди тези мачове, няма да се наложи той да бъде под карантина в продължение на 14 дни. 

„Не мога да опиша колко е невероятна тази възможност, да се присъединя към клуб с подобна изключителна история. Благодарен съм на всички в Аякс и винаги ще имам специална връзка с клуба. Готов съм обаче за следващата стъпка в кариерата си и вярвам, че ще бъда на необходимото ниво в Манчестър Юнайтед“ заяви Ван де Бек. 

„Дони притежава необходимите качества, за да бъде успешен играч в Манчестър Юнайтед. Неговата способност да вижда празните пространства, да взима правилни решения и да чете играта ще направят халфовата ни линия още по-силна и ние очакваме с нетърпение да работим с него“ каза мениджърът Оле Гунар Солскяер. 

Ван де Бек е първото ново попълнение на Червените дяволи за новия сезон и ще може да дебютира още срещу Кристъл Палас на 19 септември.