Вратарят на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън предупреди клуба, че ще напусне, ако е резерва на Давид де Хеа. 

Наскоро младият страж подписа нов 5-годишен договор с Червените дяволи, който ще му носи по 120 000 паунда на седмица, но иска да бъде и титуляр в състава. 

Той впечатли по време на двугодишния си престой под наем в Шефилд Юнайтед и е категоричен, че няма никакво намерение да стои на пейката. 

„Вижте, на 100% целта ми е да играя през следващия сезон. Не искам да гледам отстрани, след като направих силна предишна кампания“ заяви Хендерсън, който вече е част от плановете и на националния селекционер Гарет Саутгейт. 

„Няма да е много умно, ако не играя, което не би помогнало на никой и със сигурност ще поискам да бъда преотстъпен отново. Един футболист винаги има какво да научи на тренировките, но в мачовете е различно. Натрупах опит и не искам да съм резерва. Няма как да се подобря ако просто стоя на пейката. Имам нужда да бъда на терена“ добави вратарят. 

„Аз се възхищавам на Давид и неговата кариера, но ще работя с всички сили, за да стана част от титулярите. Няма да се откажа и ще го поставя под напрежение. Уважавам го, но всичко зависи от мен“ определено е амбициозен Хендерсън.