Бившият капитан на националния отбор и нападател на “Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов заяви, че "Червените дяволи" имат нужда от подсилване на защитната си линия, ако искат да постигнат успехи през новия сезон.

Той бе категоричен, че шефовете трябва да намерят начин да копират тандема от близкото минало между Рио Фърдинанд и Неманя Матич, като вземат играчи със сходни качества на техните.

"Скоро ще разберем дали ще купят някой защитник. Но мисля, че именно тази линия трябва да се засили. Всички останали изглеждат балансирани в момента. Имаме нужда от някой, който може да се допълва с Магуайър".

"Хари обича да изнася топката и да подава на халфовете. Може би стилът на игра на втория защитник трябва да е различен, но той трябва да бъде също толкова силен. Според мен те трябва да копират тандема Рио Фердинанд и Неманя Видич, който беше уникален", каза Бербатов пред Goal.com, цитиран от "Монитор".

Бербатов коментира и футболистите в останалите линии на отбора, като изрази задоволството си от привличането на нидерландския халф Дони ван де Беек.

"Това е хубаво, защото конкуренцията винаги е здравословна. Ще гледаме Погба, Ван де Беек и Бруно Фернандес - това звучи вълнуващо. Съставът става доста компактен, а може би ще ни изненадат с още едно или две попълнения".

"Казвал съм го много пъти - за мен Марсиал, Рашфорд и Мейсън Гринууд имат голям потенциал да станат още по-добри, особено Гринууд. Мисля, че със сезона, който имаше за Юнайтед, с головете и начина, по който се движеше на терена, той заслужава този сезон да му бъде дадено повече игрово време, защото го заслужава".

"Мейсън вкарва голове всеки път, когато Оле му даде шанс. А Марсиал и Рашфорд са доказани голмайстори в световния футбол, но могат да се развият и да станат по-добри", обясни родният нападател.