Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солсякер нападна националния селекционер Гарет Саутгейт заради повиквателната към Мейсън Грийнууд. 

Младият нападател, който проби при Червените дяволи миналия сезон, бе извикан за мачовете с Исландия и Дания, но направи гаф, след като с Фил Фодън се срещнаха с 2 момичета извън базата на отбора на острова и нарушиха правилата във връзка с Ковид 19. Двамата се извиниха, но бяха отстранени от отбора. 

Според Солскяер обаче, до подобно нещо е нямало да се стигне, ако Грийнууд не е бил в състава, както са искали от Юнайтед, за да осигурят почивка на 18-годишния младок, вкарал 17 гола в 49 участия за отбора. 

„Хлапето направи отличен сезон. Работи здраво и проби в първия тим, като стана център на внимание за медиите. След това не бяха минали и 2 седмици след края на сезона и бе повикан в националния. Ние поискахме той да почива, изтъквайки, че на този възраст се нуждае не само от физическо, но и от психическо разтоварване. Опитахме се да го предпазим, но не успяхме“ заяви норвежецът. 

Утре Юнайтед започва новия сезон с домакинство срещу Кристъл Палас, след като тимът почиваше в първия кръг. Грийнууд е на разположение на наставника, но не е ясно дали ще започне сред титулярите.