Във втори пореден сезон Кристъл Палас шокира Манчестър Юнайтед и превзе неговия „Олд Трафорд”, печелейки с 3:1 като гост в първия мач на Червените дяволи за сезона. Уилфред Заха вкара два гола във вратата на бившия си тим. 

Успехът на Орлите бе заслужен, защото лондончани играха силно и създадоха много проблеми на защитата на домакините, която бе под всякаква критика. Освен това в нападение Юнайтед определено не впечатли. 

Така Палас записа 5-о поредно гостуване в Манчестър, което не губи срещу местните отбори  и сложи край на серията на домакините от 14 поредни мача без загуба в първенството, след като за последно те отстъпиха от Бърнли също у дома на 22 януари. Хората на Рой Ходжсън спечелиха и втория си мач за сезона и вече имат 6 точки!

В състава на домакините имаше изненади. Тимоти Фосу-Менса стартира като десен защитник на мястото на Аарън Уан-Бисака. Мейсън Грийнууд също не започна, като бе заменен от Дан Джеймс. Новото попълнение Дони ван де Бек остана на пейката, а Давид де Хеа бе на вратата. Единствената промяна за Орлите бе в защита, където Мамаду Сако стартира вместо Скот Дан.  
 
Началото не бе никак добро за домакините, които действаха нервно, без да могат да установят контрол върху топката. Лондончани действаха солидно и спокойно и в 7-ата минута вкараха. Мичъл изведе Джефри Шлуп отляво, той напредна и подаде успоредно на голлинията, а спринтиращия отдясно Андрос Таунзънд засече в мрежата. Аванс за Палас и шок на „Олд Трафорд“.  

Няколко минути по-късно Таунзънд стреля неточно, а в 14-ата Де Хеа едва не подари топката на Заха. Колебанията на Червените дяволи бяха сериозни, но постепенно те опитаха да натиснат.  
 
Скот Мактомини стреля покрай вратата, а Бруно Фернандеш получи пространство пред наказателното поле, но Гуаита спаси. Палас отговори с нова контра и неточен опит на Таунзънд. Уорд блокира удар на Джеймс в 36-ата минута.  

Преди почивката домакините претендираха и за дузпа за събаряне на Погба, като ВАР също прегледа положението, но наказателен удар не бе отсъден по-скоро правилно. 

На почивката Солскяер пусна Мейсън Грийнууд, но Палас остана опасен и първо Аю не затрудни Де Хеа, а след това Таунзънд прати топката над целта при една много добра ситуация. 

Контрите на Палас носеха много опасност за защитата на Юнайтед, но лондончани не успяваха да ги завършат. В 60-ата минута Грийнууд стреля неточно с глава от чиста позиция, пропускайки положението. 

В средата на втората част дебют за домакините направи и Дони ван де Бек, който влезе на мястото на Погба. Секунди след това след корнер топката бе отклонена към свободния Линдельоф, но от трудна позиция той стреля над вратата. 

В 69-ата минута гостите пак атакуваха опасно, Аю опита прехвърлящ удар, но се получи рикошет в Линдельоф и Де Хеа спаси. Последва обаче намеса на ВАР, тъй като топката се отклони в ръката на защитника, която бе встрани от тялото. Мартин Аткинсън прегледа сам положението отново и посочи бялата точка! 

Джордън Аю обаче изпълни твърде слабо по земя, Де Хеа се разтегна и спаси! Това обаче не бе всичко. Секунди след това Аткинсън показа, че дузпата трябва да се изпълни наново, заради напускане на голлинията от испанския страж. Този път зад топката застана Заха и не сбърка. 

В 80-ата обаче, интригата се върна. След едно центриране се получи щастливо отклоняване на топката от защитник на Палас и новото попълнение Ван де Бек се разписа с диагонален удар, за да ознаменува дебюта си с гол. 

Само че надеждите на Юнайтед не продължиха дълго. В 85-ата минута Заха получи на границата на наказателното поле, справи лесно с неубедителния Линдельоф и с прецизен изстрел намери мрежата за трети и реши всичко!

Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас    1:3
 
0:1 Таунзънд 7
0:2 Заха 74 
1:2 Ван де Бек 80
1:3 Заха 85
 
Манчестър Юнайтед: Гуаита, Уорд, Куяте, Сако, Мичъл, Маккартър, Маккарти, Шлуп (76 Езе), Таунзънд, Заха, Аю (81 Батшуай)
Кристъл Палас: Де Хеа, Фосу-Менса (81 Игало), Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактомини, Погба (67 Ван де Бек), Фернандеш, Джеймс (46 Грийнууд), Рашфорд, Марсиал