Манчестър Юнайтед не допусна нова изненада и преодоля 3-ия кръг на турнира за Купата на Лигата, след като победи Лутън с 3:0 като гост. 

Отборът от Чемпиъншип стартира силно кампанията и се надяваше на сензация, но класата на Червените дяволи си каза думата и макар и без да блестят те спечелиха с голове на Хуан Мата от дузпа, Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд, като последните два гола паднаха в последните минути. 

И двамата мениджъри заложиха на различни състави в сравнение с шампионатните си двубои. За домакините те бяха 9, а за гостите 10, като единствено Хари Магуайър запази мястото си сред титулярите на Оле Гунар Солскяер. 

Домакините не играха лошо, като през първото полувреме имаха няколко обещаващи ситуации, но не успяха да ги изиграят добре и си пролича, че им липсва класа. 

Няколко техни изстрели бяха блокирани, а статичните положения не донесоха нищо. В същото време и Юнайтед не бе прецизен в последната третина. Един удар на Фред, който бе отклонен, едва не попадна във вратата на Лутън, а и Джеси Лингард се стараеше много, като на два пъти изведе Хуан Мата в добри позиции, но неговите удари бяха спасени. 

Фаворитът все пак дочака своя момент малко преди паузата. Брандън Уилямс зае по-добра позиция от Джордж Монкър, който посегна за топката, но спъна съперника. Дузпата бе факт и Мата я превърна в гол, като изпълни по категоричен начин. 

След паузата Юнайтед потърси втори гол, но трудно стигаше до добри ситуации в първите минути. Впоследствие това се промени. В 63-ата минута Лингард бе много близо до попадение, но ударът му бе избит от голлинията от Тъниклиф. Мата играеше силно и изведе Матич, но той стреля неточно. 

Шапкарите пък се затрудняваха да поставят съперника под натиск и контрола беше аз хората на Оле Гунар Солскяер. В 73-ата минута Ван де Бек получи шанс и стреля, но Шеа спаси с крак. 

В 81-ата минута гостите изтръпнаха, защото едва не се стигна до изравняване. Локиър стреля с глава, но Хендерсън направи отбично спасяване, а добавката бе избита от голлинията от Баи. 

В 88-ата минута все пак стана ясно, че изненада няма да има. Влезлите от пейката играчи изработиха гола, след като Мейсън Грийнууд спечели топката и намери Маркъс Рашфорд, който гарантира успеха с прецизен удар в далечния ъгъл. 

В самия край на добавеното време Грийнууд също се разписа, след като получи от Бруно Фернандеш и показа таланта си, реализирайки с отличен изстрел. 

Лутън – Манчестър Юнайтед    0:3

0:1 Мата 44 дузпа
0:2 Рашфорд 88
0:3 Грийнууд 93

Лутън: Шеа,  Киосо, Локиър, Брадли, Норингтън-Дейвис, Кларк (75 Лий), Тъниклиф, Монкър (75 Корник), Луа Луа, Хайтън, Шини
Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Уилямс, Фред, Матич, Мата (79 Грийнууд), Ван де Бек (79 Фернандеш), Лингард, Игало (79 Рашфорд)